Homepagina
Lieve Leonie
De auteur
Bestel
Reageer

Reacties/Recensies

Klantenbeoordeling Bol.com
21 januari 2009, Rotterdam, Winny de Jong
Lieve Leonie: een echte aanrader
Bij het schrijven van deze recensie liep ik vast. Het wilde mij simpelweg niet lukken. Het was een typisch moment om 'Lieve Leonie' even uit de kast te pakken. 'Lieve Leonie' is een nieuwe titel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het boek helpt je bij het vinden van je eigen kracht en je eigen mogelijkheden. Een briefwisseling tussen Leonie en haar tante Heloise vult het compacte boek. Leonie stuit in haar leven op dezelfde problemen als jij en ik. In haar brieven vraagt ze haar tante Heloise om raad. Tante doet een beroep op haar levenservaring en geeft lieve Leonie tips. De brieven bevatten duidelijke lijstjes en praktische oefeningen. Door de mooie vormgeving is 'Lieve Leonie' erg overzichtelijk. De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek makkelijk wegleest. Maar 'Lieve Leonie' is meer dan een boek om van kaft tot kaft te lezen. Het is absoluut de moeite waard om de adviezen die in het boek staan nog eens terug te lezen. Kortom; met 'Lieve Leonie' schreef Benita Plesch een overzichtelijk gids over het leven. Maar verwacht geen antwoorden op al je vragen: het leven moet je toch echt zelf doen.

Het boek is verder origineel omdat de (goed leesbare) inhoud wordt verteld aan de hand van een vaak luchtige, maar wel diepgravende briefwisseling tussen een tante en haar nichtje. Je maakt kennis met de spelregels van persoonlijke groei en het vinden van je eigen geluk. De auteur vult niet in wat de uitkomst moet zijn, maar geeft praktische tips en oefeningen om zelf antwoorden te vinden. Haar boodschap is wel: doe iets en doe het zelf!

Benita Plesch: "Dit is boven alles een boek dat je aanmoedigt. Het boek gaat uit van de wijsheid die in iedereen zit; het leert je de kunst om je eigen kracht en je eigen mogelijkheden te ontdekken. Voor iedereen die met levensvragen worstelt, kan dit boek uitkomst bieden."

Terug