Homepagina
Lieve Leonie
De auteur
Bestel
Reageer

De Auteur

Benita Plesch Benita Plesch is geboren in 1948 in Manchester (Eng.). Vanaf 1969 woont zij in Nederland. Benita studeerde biologie in Bristol (Engeland) en aan de V.U. in Amsterdam en is gepromoveerd in 1977. In haar werkcarrière was zij wetenschappelijk onderzoeker, organisatie adviseur en topambtenaar. Zij was o.a. plaatsvervangend secretaris-generaal op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Directeur-generaal van de Algemene Bestuursdienst van de Rijksoverheid. Thans is zij management consultant, coach en trainer. Benita was tot 2008 directeur bij Alons & Partners Consultancy bv. Nu houdt zij zich vooral bezig met leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, conflictoplossing en coaching vanuit haar bedrijf Plesch BV. Zie ook; www.pleschbv.nl
Klik op image voor grotere foto

Benita is getrouwd met Anne Alons. Zij hebben twee kinderen en wonen in Den Haag. Haar hobbies zijn koken en paardrijden.

"Ik ben mijn leven lang gefascineerd door hoe alles in elkaar zit. Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig. Eerst op het gebied van wetenschap en wat later kwamen de menselijke dilemma’s op me af. Ik ontdekte dat mensen de dingen wel erg ingewikkeld kunnen maken. Levenskunst is geen simpele materie maar ik was er wel van overtuigd dat je het niet nodeloos ingewikkeld hoeft te maken. Dat was mijn drijfveer voor het schrijven van dit boek."